Paardencoaching heel natuurlijk!

Door de eeuwen heen heeft een paard zich gespecialiseerd in het lezen van de kleinste gedragingen van zijn soortgenoten. Dit is als prooidier één van de belangrijkste overlevingsmechanisme in de vrije natuur. Ziet één van de leden van de kudde gevaar, ziet de rest dat aan zijn non-verbale communicatie. Geen tijd voor vergadering of overleg, maar actie!

Gedurende de coaching vorm jij samen met het paard een kudde. Door verbinding te maken met paard, zal hij op jou gaan reageren en spiegelt hij jouw gedrag. Op die manier maakt hij het onzichtbare, zichtbaar.

Hexafles mentale flexibiliteit Bie Bussie Paardencoaching Luttenberg

Acceptance en Commitment Therapy

Binnen de coaching maak ik gebruik van de principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hoewel er therapie staat, ben ik geen therapeut maar coach. Ik kijk niet naar het verleden, maar vooruit. Vanuit het hier & nu, gaan we samen aan de slag met de doelen die jij wilt bereiken.

Daarmee starten we met accepteren. Accepteren wie je bent, zoals je bent. Vaak stoeien we met de dingen die we minder leuk aan onszelf vinden, geven we dat aandacht en vergeten we onze kwaliteiten. Door te ervaren, opdrachten met het paard uit te voeren, stil te staan bij onze gedachtes gaan we op zoek naar wat jij belangrijk vindt. Door met dat inzicht aan de slag te gaan, het commitment gedeelte, zorgt dat je in staat bent (mentaal) flexibeler met situaties om te gaan. Dichter bij jezelf te blijven.

Contact

Marieke Wiefferink
Elskampweg 30
8105 RL Luttenberg
06-13258888
marieke@biebussie.nl

Bie Bussie gediplomeerd paardencoach